Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Zbornik radova: Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu / Understanding Multilayered Systems of a Multipolar World

Naslov: Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu / Understanding Multilayered Systems of a Multipolar World
Autor: Zbornik radova

ISBN: 9789926524005
Izdavač: Naučnoistraživački Institut “Ibn Sina”, Sarajevo
Godina izdanja: 2023.

Opis:

RIJEČ IZDAVAČA

U petak i subotu, 4. i 5. novembra 2022. u amfiteatru Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sinaˮ održan je internacionalni simpozij pod naslovom “Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetuˮ. Simpozij je realiziran kroz četiri interdisciplinarne panel diskusije u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, iz oblasti filozofije, prava, političkih nauka i međunarodnih odnosa, jezika i književnosti i društvenih nauka. Na simpoziju su radove izložili eminentni profesori i istraživači iz nekoliko zemalja. Zbornik radova koji je pred Vama je rezultat ovog simpozija.

Jedan od glavnih ciljeva Instituta “Ibn Sinaˮ je pomoći studentima Bosne i Hercegovine u njihovom naučno-istraživačkom sazrijevanju i radu. Na tragu toga odlučeno je da se pruži šansa jednom broju istaknutih studenata s različitih Univerziteta da prezentiraju svoje radove na simpoziju i da, rame uz rame sa svojim profesorima, predstave svoja naučna i istraživačka dostignuća kako bi bila valorizirana od strane njihovih profesora. Poštujući znanstvene napore koje su studenti uložili u pripremi svojih radova, objavljujemo ih na kraju Zbornika.

Najsrdačnije izraze zahvalnosti upućujem svim profesorima, istraživačima, naučnoj i stručnoj eliti koji su na simpoziju prezentirali najnovije rezultate svojih istraživanja i učinili ih dostupnim naučnoj i akademskoj zajednici.

Također, zahvaljujem se cijenjenim članovima Studentskog kluba na uloženom ogromnom trudu i pomoći u organizaciji simpozija i pripremi Zbornika radova.

Direktor Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sinaˮ

Mohammad Hossein Abbasi

Mart, 2023.


Preuzmi PDF:

Ispunite obrazac ispod i besplatno preuzmite knjigu u PDF formatu:

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *