Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Susret i razgovor sa pomoćnicom glavne direktorice Nacionalne i sveučilišne knjižnice Hrvatske

U srijedu 9. novembra 2022., na marginama Međunarodnog 44. Sajma knjige u Zagrebu, direktor Instituta Ibn Sina posjetio je Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu Hrvatske kojom prilikom se susreo i razgovarao s dr. Dijanom Machala, pomoćnicom glavne direktorice.

Na ovom sastanku kojem su prisustvovale g-đa Dobrila Zvonarek i dr. Vesna Golubović, rukovoditeljice dva odjela Knjižnice, direktor g-din Abbasi je u kratkim crtama predstavio izdavačku djelatnost Instituta te iskazao spremnost Instituta za pružanjem naučnih i istraživačkih usluga istraživačima i naučnicima, članovima Nacionalne knjižnice.

Dr. Machala je izrazila zadovoljstvo posjetom direktora Instituta Nacionalnoj knjižnici te zatražila nastavak saradnje dvije Institucije u oblasti razmjene knjiga. Dvije strane su postigle dogovor da se ubuduće po jedan primjerak novih izdanja Instituta „Ibn Sina“ pokloni Nacionalnoj knjižnici.

Na kraju je direktor pozvao rukovoditeljice Nacionalne knjižnice Hrvatske da posjete Institut „Ibn Sina“ u Sarajevu i izbliza se upoznaju sa bibliotekom Instituta.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *