Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Studentski klub „Ibn Sina“ je prisustvovao trećem „Hub univerzitetskom sajmu“ kojeg su organizovali Homework Hub i JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Dana 26. 4. 2024. pod rukovodstvom Homework Huba, prvog univerzitetskog huba (okupljališta) u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa JU Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a ispred zgrade Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, priređen je treći Univerzitetski sajam. Među predstavnicima drugih studentskih asocijacija, odsjeka i fakulteta iz Sarajeva, a u saradnji sa studentima i studenticama sa Odsjeka za orijentalnu filologiju, psihologiju i historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prisustvovao je i Studentski klub „Ibn Sina“.

Studentski klub „Ibn Sina“ tokom Univerzitetskog sajma su predstavili: predsjednik Kluba Emin Čamo, potpredsjednica Amela Vilić, te dugogodišnji i istaknuti član Almedina Begović. Navedeni su posjetiocima promovisali naučnoistraživački dvojezični studentski žurnal „Studentska vremena/Students’ Times“, te su, također, posjetioce pozvali da se pridruže aktivnostima Studentskog kluba, a srednjoškolcima su dali odgovarajuće upute o mogućnostima koje će imati nakon što postanu studenti. Među ciljevima prisustva članova Studentskog kluba „Ibn Sina“ je bila i pozitivna promocija naučnoistraživačkog djelovanja među studentima.

Studentski klub „Ibn Sina“ se ovom prilikom zahvaljuje direktoru Homework Hub-a Mirzi Rastoderu, glavnom i odgovornom koordinatoru ovog iznimnoga događaja, te drugim članovima Homework Huba koji u saradnji sa g. Rastoderom zajednički djeluju na ostvarivanju saradnje između studenata, te promociji obrazovanja i fakultetskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

 

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *