Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Promocija knjige „Mladi u magli – Istraživanje o položaju mladih u Bosni i Hercegovini“ održana na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

U četvrtak 16. 03. 2023. godine, u prostorijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, održana je promocija knjige „Mladi u magli – Istraživanje o položaju mladih u Bosni i Hercegovini“, čiji je izdavač Institut „Ibn Sina“, a čije autorstvo potpisuju: doc. dr. Amer Osmić, Damir Kahrić, M. A., Aleksandra Kureš, Davor Radić i Zerina Maksumić.

Prisutnima se prvo obratio dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr. Sead Turčalo koji je pohvalio uspješan istraživački poduhvat i produkt u obliku knjige.

Doc. dr. Osmić je opisao proces nastanka ovakve vrste istraživanja i knjige, te je naveo neke od osnovnih dijelova. Zatim su se obratili Zerina Maksumić, Davor Radić i Aleksandra Kureš koji su teorijski i personalno opisali neke zaključke ovog istraživanja, a koji se tiču: mladih u BiH i njihovog odnosa prema slobodnom vremenu, porodici i prijateljima, politici.

Doc. dr. Abdel Alibegović, kao recenzent knjige uz prof. dr. Merimu Čamo, obratio se prisutnima i naveo kako pomno prati rad Instituta „Ibn Sina“, te je pohvalio sam autorski i izdavački poduhvat. Također, doc. Alibegović je pohvalio činjenicu da se Institut „Ibn Sina“ u velikoj mjeri fokusira na mlade ljude i bavi se aktuelnim pitanjima mladeži.

Na kraju, prisutnima se obratio Damir Kahrić, M. A. On je govorio o cjelokupnom procesu formuliranja teme, stvaranju anketnog upitnika, procesiranju podataka i stvaranju studije, te se osvrnuo na akademski, naučni i istraživački doprinos ovog projekta.

Nakon srdačnih čestitki i pohvala za sve promotore, uslijedio je segment pitanja i diskusije, a na samome kraju, članovima publike su uručene brošure Kluba „Ibn Sina“ i kartice s QR kodom za direktan pristup elektronskoj knjizi.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *