Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Prof. dr. Sanjin Kodrić u posjeti Institutu „Ibn Sina“

U četvrtak, 09. marta 2023., prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod, i Nazif Salčin, generalni sekretar, posjetili su Naučnoistraživački institut „Ibn Sina“.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa direktorom Instituta g-dinom Mohammadom Hosseinom Abasijem i zamjenikom g-dinom Hamedom Zabihijem, obje strane su istakle potrebu produbljivanja kulturne saradnje dvije Institucije.

Direktor Instituta upoznao je prof. dr. Kodrića sa uspješnom saradnjom koju Institut ostvaruje sa podružnicama Preporoda u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine, te se osvrnuo i na nedavnu posjetu Instituta podružnici Preporoda u Bijeljini.

Prof. dr. Kodrić iskazao je spremnost na saradnju kroz realizaciju zajedničkih izdavačkih poduhvata Preporoda i Instituta.

Dogovoreno je da se u najskorije vrijeme poduzmu konkretni koraci u realizaciji zajedničkih programa, s akcentom na njegovanje kulture sjećanja.

Na kraju posjete g-din Mohammad Hossein Abbasi i prof. dr. Sanjin Kodrić su razmijenili najnovija izdanja Instituta „Ibn Sina“ i Preporoda.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *