Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Prof. dr. Ćazim Hadžimejlić posjetio Institut „Ibn Sina“

Na poziv direktora, g-dina Mohammada Abbasija, prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, je u srijedu, 09. marta posjetio Institut „Ibn Sina“ Sarajevo. U prijatnom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o mogućnosti saradnje na polju promoviranja tesavufske misli, te organiziranja zajedničkih tribina i okruglih stolova, kao i studijskih putovanja za studente u IR Iran.

Direktor Mohammad Abbasi upoznao je dr. Hadžimejlića sa aktivnostima i dosadašnjom izdavačkom djelatnošću Instituta, koji je do sada objavio preko 80 izdanja knjiga iz oblasti tesavvufa, filozofije i humanističkih znanosti, te izrazio spremnost za svaki vid kulturne saradnje od obostranog interesa.

Prof. dr. Hadžimejlić zahvalio se na pozivu da posjeti Institut te iskazao zadovoljstvo dosadašnjim radom Instituta. Prof. Hadžimejlić iskazao je spremnost da se u tekiji Mesudiji u Kaćunima organizuje promocija djela Ilahinama, Muhammeda Feriduddina Attara. Dogovoreno je da se promocija uz bogat kulturni sadržaj realizuje pred nadolazeći mubarek mjesec Ramazan.

Prof. Hadžimejlić je u pratnji direktora Instituta g-dina Abbasija obišao Institut, gdje se posebno zadržao u biblioteci.

Direktor Instituta je prof. Hadžimejliću poklonio najnovija izdanja Instituta „Ibn Sina“, a dogovorena je i donacija u knjigama za Biblioteku tekije Mesudija.

Tags: