Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Posjeta predstavnica Studentskog kluba „Jat“ Institutu „Ibn Sina“

Dana 16. 05. 2023. godine, predstavnice Studentskog kluba „Jat“ Ema Selimović i Džana Bićo posjetile su Institut „Ibn Sina“ gdje su se sastale sa predsjednikom Studentskog kluba „Ibn Sina“ Damirom Kahrićem. Članice i članovi Kluba „Jat“ su studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda Bosne i Hercegovine.

Damir Kahrić je na sastanku predstavio sve dosadašnje aktivnosti Studentskog kluba „Ibn Sina“, te očekivanja za realizaciju budućih projekata. Predstavnici obje grupacije su razgovarali o mogućim zajedničkim projektima, kao što su radionice, edukativni seminari, objave radova i o sličnim temama. Predstavnici su također naglasili važnost međusobne saradnje i promocije ove dvije studentske organizacije, te u predstavljanju svojih viđenja i očekivanja shvatili su da dijele zajedničke ciljeve.

Po završetku sastanka, predstavnicama Kluba „Jat“ uručeni su prigodni pokloni, a potom im je Damir Kahrić pokazao prostorne kapacitete Instituta „Ibn Sina“.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *