Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Posjeta delegacije Instituta “Ibn Sina” Muftijstvu bihaćkom

U četvrtak, 10. marta 2022. godine, delegacija Naučnoistraživačkog Instituta “Ibn Sina” Sarajevopredvođena direktorom g-dinom Muhammedom Abbasijem posjetila je Muftijstvo bihaćko gdje ih je primio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Bihać prof. dr. Hajrudin Hodžić.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić izrazio je zadovoljstvo posjetom direktora Instituta “Ibn Sina” Bihaću, te iskazao otvorenost i spremnost za razne oblike saradnje sa Institutom, prije svega na polju kulture i nauke. Muftija bihaćki je posebno bio obradovan prijedlogom direktora Muhammeda Abbasija da se u Bihaću održi promocija djela “Ilahinama”, autora Feriduddina Attara.

Direktor Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sina” zahvalio se Muftiji bihaćkom na lijepom prijemu, te je iskoristio ovu priliku da u kratkim crtama predstavi rad Instituta koji se, između ostalog, može pohvaliti činjenicom da periodičnjak “Znakovi vremena” u kontinuitetu izlazi od samog osnutka Instituta, tj. 25 godina.

Prof. dr. Hajrudin Hodžić, dekan IPF Bihać, je predstavio ovu renomiranu naučnu Instituciju Krajine, te iskazao spremnost da IPF Bihać učestvuje u organizaciji promocije “Ilahiname”. Također je postignut dogovor da se razmotre mogućnosti organiziranja razmjene studenata i profesora IPF Bihać sa Univerzitetima IR Iran.

Na kraju sastanka g-din Mohammad Abbasi je muftiji Bihaćkom poklonio najnovija izdanja Naučnoistraživačkog institute “Ibn Sina” Sarajevo.

U delegaciji Instituta bili su zamjenik direktora g-din Hamed Zabihi i dr. Mubina Moker.

Tags: