Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Panel diskusija “Saradnja Bosne i Hercegovine sa većinski islamskim svijetom: Izazovi i perspektive vanjske politike?”

Centar za balkanološke studije pri Naučnoistraživačkom institutu “Ibn Sina” organizira panel diskusiju pod nazivom “Saradnja Bosne i Hercegovine sa većinski islamskim svijetom: Izazovi i perspektive vanjske politike”.

Učesnici na ovoj panel diskusiji  su: prof. dr. Emir Hadžikadunić sa temom “Diplomatski odnosi Bosne i Hercegovine sa Saudijskom Arabijom, Malezijom i Turskom: trendovi i prilike”, Admir Lisica, doktorant na FPN u Sarajevu, koji će svoje izlaganje fokusirati na temu “Diplomatski odnosi Republike Azerbejdžan i Bosne i Hercegovine: Može li bolje?”, mr. Belmin Herić će iz ugla historičara, ali i novinara ponuditi činjenične podatke na temu “Historijat diplomatskih odnosa I. R. Iran i Bosne i Hercegovine: izazovi i perspektive” i Nedžad Ahatović, ugledni vojni analitičar, čiji je zadatak da predoči javnosti manje poznate detalje u kontekstu teme  “Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Pakistana u kontekstu novih geostrategijskih kretanja u svijetu”.

Panel diskusija će biti održana u srijedu 17. 07. 2024. godine s početkom u 18 sati u prostorijama Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sina” na adresi Potok 24 – Baščaršija, Sarajevo.

Na ovom događaju će prisustvovati diplomatski predstavnici, članovi akademske zajednice, politički funkcioneri i studenti Univerziteta u Sarajevu.

Ulaz je slobodan.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *