Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Otvoren “Studentski klub Ibn Sina”

Dana 14.1.2022. godine u amfiteatru Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sina” zvanično je otvoren “Studentski klub Ibn Sina”. Klub će raditi uz saradnju Instituta “Ibn Sina” i upraviteljskog tijela ovog kluba.

Na ovom skupu se obratio g-din Damir Kahrić, predsjednik Kluba: “Studentski klub će predstaviti prekretnicu za mlade studente, istraživače i sve one koji su želji znanja kako bi brusili svoje vještine u polju književnosti, umjetnosti, filozofije, historije, izražavanja, kao i naprednog i kreativnog pisanja.

Članovi Kluba će moći razgovarati i o najnovijim pitanjima koja čine 2022. godinu i cjelokupno savremeno doba, u polju humanističkih i društvenih nauka, kao i kroz druge grane istraživanja.” Supervizor Kluba, koji je pokretač ovog projekta i koji je okupio ove vrijedne, znatiželjne studente jeste prof. dr. Šahab Yar Khan, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. On se, također, obratio skupu istakavši: “U Studentskom klubu, članovi će moći, možda po prvi put, razgovarati slobodno, ali na razini etikecije koja treba biti dio svakog mladog, akademskog građanina.

Čak i nakon što prođe dosta vremena, doprinos koji mladi članovi Kluba ostave će poslužiti kao inspiracija nadolazećim generacijama u njihovom istraživačkom, akademskom i drugom razvoju.”

Dobrodošlicu skupu je iskazao i direktor Instituta “Ibn Sina”, g-din Mohammad Hossein Abbasi koji je naglasio da su vrata Instituta otvorena za studente, a posebno za članove ovog kluba, i da će Institut podržavati njihov rad. Po završetku programa, studenti su obišli biblioteku Instituta.

Tags: