Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Održana promocija Zbornika radova: „Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu“

Dana 26. 05. 2023. godine, u prostorijama Instituta „Ibn Sina“, održana je promocija dvojezičnog Zbornika radova koji je nastao kao produkt Internacionalnog naučnog simpozija „Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu“, održanog 04. i 05. 10. 2022. godine. Na promociji su učestvovali urednici Zbornika Shahab Yar Khan i Damir Kahrić, te autori Muhamed Mujakić, Aleksandra Kureš, Amela Vilić i Medina Kapetan. Također, promociju je ispratila i novinska ekipa TVSA koja je održala intervju s urednikom Kahrićem prije početka promocije.

Prisutnim gostima su se prvo obratili urednici koji su govorili o samom procesu nastanka Simpozija i Zbornika, te zašto je važno pisati o trenutno aktuelnim temama koje su prijemčive za mlade ljude i savremene istraživače iz različitih interdisciplinarnih polja.

Potom su se prisutnima obratili autori tekstova. Muhamed Mujakić je govorio o važnosti uredničkog procesa koji je uspješno predstavljen u stvaranju samoga Zbornika, te je naglasio da Institut „Ibn Sina“ treba prirediti slične naučne aktivnosti i u budućnosti.

Autorice Kureš, Vilić i Kapetan su se ponaosob zahvalile Institutu i urednicima Zbornika na dobivenoj prilici da iskažu svoja originalna istraživanja i da ih predstave široj javnosti.

Po završetku promocije, gosti su imali priliku da kupe primjerak Zbornika, te da, u ugodnoj atmosferi, razmijene mišljenja s promotorima.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *