Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Održana svečana primopredaja dužnosti glavnog i odgovornog urednika časopisa “Znakovi vremena”

U srijedu, 10. maja u Naučnoistraživačkom institutu “Ibn Sina” upriličena je svečana primopredaja dužnosti glavnog i odgovornog urednika časopisa “Znakovi vremena”.
Dosadašnjeg glavnog i odgovornog urednika prof. dr. Adnana Silajdžića koji je ovu dužnost obnašao od 1997. godine, zamijenio je doc. dr. Rusmir Šadić.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor g-din Mohammad Hossein Abbasi koji je biranim riječima govorio o znanstvenoj ličnosti i akademskom radu prof. Silajdžića. Direktor Instituta je istakao nemjerljivu ulogu prof. Silajdžića u pozicioniranju časopisa „Znakovi vremena“ kao respektabilnog naučnog časopisa ne samo u Bosni i Hercegovini nego na prostoru Zapadnog Balkana pa i šire. G-din Abbasi se na kraju zahvalio dugogodišnjem glavnom uredniku prof. Silajdžiću za sav znanstveni napor koji je uložio u promoviranju časopisa, te istakao da će on ostati počasni član redakcije.

Prof. dr. Adnan Silajdžić u svome obraćanju prisjetio se početaka osnivanja redakcije časopisa koji je davne 1997. okupio sve eminentne bosansko-hercegovačke intelektualce. Istakao je da je veoma važno što su „Znakovi vremena“ dugi niz godina opstali i  uspjeli zadržali kontinuitet u izlaženju. Prof. Silajdžić se zahvalio na saradnji i istakao da će svojim iskustvom uvijek biti na raspolaganju Institutu i časopisu.

Prof. dr. Rusmir Šadić zahvalio se Institutu na ukazanom povjerenju, te istakao da će nastojati unaprijediti znanstvene standarde časopisa. „U tom smislu jedan od primarnih ciljeva jeste raditi na tome da časopis postane vidljiviji u relevantnim bazama podataka“, istakao je novoimenovani glavni urednik prof. Šadić.

Na kraju sastanka tehnički sekretar redakcije, g-đa Hajra Polovina je pročitala tekst zahvalnice. A zahvalnicu i prigodne poklone prof. Silajdžiću, u znak priznanja za njegov dugogodišnji predani rad na poziciji glavnog urednika „Znakova vremena“, je u ime Instituta „Ibn Sina“ uručio direktor g-din Mohammad Hossein Abbasi.

Na kraju je upriličen svečani ručak za članove redakcije.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *