Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Naučnoistraživački institut “Ibn Sina” organizirao panel diskusiju – Važnost njegovanja kulture pamćenja: Genocid i zločini nad Bošnjacima”

U organizaciji Centra za balkanološke studije koji djeluje pri Naučnoistraživačkom institutu „Ibn Sina“, upriličena je panel diskusija pod nazivom “Važnost njegovanja kulture pamćenja: Genocid i zločini nad Bošnjacima”, a povodom obilježavanja godišnjice Genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Učesnici na panel diskusiji su bili: dr. Ermin Kuka koji je govorio o temi “Zaborav zločina – kompromis sa velikosrpskom ideologijom”, dr. Sead Selimović sa Filozofskog fakulteta u Tuzli je prezentirao izlaganje pod nazivom “Značaj historiografije o genocidu i ratnim zločinima nad Bošnjacima 1992–1995. godine za kulturu pamćenja”, a prisutnima je svoje izlaganje elaborirao i mr. Hamza Memišević pod nazivom “Šest strateških ciljeva skupštine srpske republike Bosne i Hercegovine“ u kojem je predstavio ideju i djelovanje srpske politike na teritoriji Bosne i Hercegovine neposredno prije agresije.

Institut “Ibn Sina” na ovaj način nastoji njegovati kulturu pamćenja uz predočene činjenice s naučno utemeljenim temama.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *