Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Naučnoistraživački institut “Ibn Sinaˮ organizira panel-diskusiju na temu “Učinci izbijanja Islamske revolucije u Iranu na islamsko buđenje i jačanje antiimperijalističkih struja”

Naučnoistraživački institut “Ibn Sinaˮ organizira panel-diskusiju na temu Učinci izbijanja Islamske revolucije u Iranu na islamsko buđenje i jačanje antiimperijalističkih struja.

O ovoj izuzetno značajnoj temi u kontekstu pojašnjavanja bitnih historijskih procesa govore istaknuti intelektualci: prof. dr. Džemaludin Latić  (Uticaj Islamske revolucije na islamski način razmišljanja u Bosni i Hercegovini), diplomata i novinar Hajrudin Somun (Usporedba duha otpora palestinskog naroda prije i poslije Islamske revolucije u Iranu), prof. dr. Emir Hadžikadunić (Položaj Irana u regiji i međunarodnom sustavu nakon pobjede Islamske revolucije), mr. Osman Softić (Uticaj Islamske revolucije u Iranu na jačanje antiimperijalističkih struja u svijetu).

Moderator: Enisa Grabus.

Panel-diskusija će biti održana u Amfiteatru Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sinaˮ na adresi Potok 24. s početkom u 17:30 sati.

Dobro došli

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *