Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Izlet Studentskog kluba „Ibn Sina“ u Tuzlu, 28. 5. 2022.

Članovi Studentskog kluba „Ibn Sina“ su u subotu 28. 5. 2022. godine, u pratnji osnivača Kluba prof. dr. Shahab Yar Khana, predsjednika Kluba Damir Kahrića, MA, te gospodina Midhata Mujčinovića, krenuli na put u Tuzlu i na jezero Modrac iz Sarajeva. Za sve putnike je organiziran prijevoz kod Vijećnice koji je u 8.00 sati krenuo iz Sarajeva.

Nakon što su članovi Kluba provel put u opuštenoj atmosferi, u Tuzli ih je dočekao doc. dr. Rusmir Šadić, koji se upoznao sa studentima i pratnjom, te pokazao nekoliko bitnih znamenitosti svim prisutnim putnicima. Između ostalog, članovi Kluba su s dr. Šadićem obišli slana jezera, Kapiju, Gazi Turali-begovu (Poljsku) džamiju, i druge lokacije. Nakon obilaska, članovi Kluba, prof. dr. Khan i doc. dr. Šadić su uživali u zajedničkom ručku gdje su u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi razmjenjivali mišljenja i svoje utiske. Također, dr. Šadić je u opuštenom razgovoru sa studentima podijelio svoja viđenja i vlastita iskustva o aktuelnim problemima i potrebama mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, naročito u pogledu visokog obrazovanja. Nakon poučnog i konstruktivnog razgovora, članovi Kluba su se autobusom zaputili prema jezeru Modrac.

Na jezeru Modrac, svi prisutni su imali priliku da se opuste uz ugodan razgovor i uživaju u pogledu na jezeru, a potom su iznajmljeni čamci, te su članovi imali priliku da se provozati čamcima po Modracu i uživati u ljepotama jezera i prirode.

Nakon uspješno završenog izleta, svi prisutni su iskazali vlastito zadovoljstvo dobrom organizacijom, kao i svoju zahvalnost Naučnoistraživačkom institutu „Ibn Sina“, te su se vratili u Sarajevo u večernjim satima.

Tags: