Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Internacionalni naučni simpozij: “Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu”

Internacionalni naučni simpozij: “Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu” (International Scientific Symposium: Understanding Multilayered Systems of a Multipolar World)

Internacionalni naučni simpozij “Razumijevanje višeslojnih sistema u multipolarnom svijetu” (International Scientific Symposium: Understanding Multilayered Systems of a Multipolar World) jest naučni simpozij iz polja humanističkih i društvenih nauka, edukacije i filozofije. Cilj simpozija je okupiti veći broj predavača i mladih studenata kako iz BiH, tako i iz drugih zemalja (Hrvatska, Srbija,  Turska, Iran, Pakistan i Indija) koji će predstaviti svoja izvorna i naučna dostignuća/teme kroz jedno od gore navedenih naučnih polja.

Treba uzeti u obzir da se za formiranje glavnog panela govornika na simpoziju već odazvao veći broj profesora, docenata, asistenata, doktora nauka, doktorskih kandidata i stručnjaka iz prakse, te se ovaj okvir nastoji još i više proširiti. Čast nam je što ćemo moći podijeliti znanja i iskustva na ovakvom skupu, gdje će prisutni izlagači moći dobiti svoj certifikat, te predati rad za objavu u zborničkom izdanju koje će uslijediti nakon okončanja simpozija.

Simpozij organizira Naučnoistraživački institut “Ibn Sina” u Sarajevu, zajedno u suradnji sa Studentskim klubom “Ibn Sina”. Simpozij je dvojezični, održat će se na bosanskom i engleskom jeziku, u dvodnevnom obliku, 4. i 5. novembra 2022. godine.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *