sastanak_direktora_instituta_rektorom1U srijedu, 29.12.2010. godine direktor Instituta "Ibn Sina", g-din Soleimaniamiri susreo se sa prof. dr. Farukom Čaklovicom, rektorom Sarajevskog univerziteta.

Na početku sastanka g-din Soleimaniamiri ukratko je rektora Sarajevskog univerziteta upoznao sa datumom osnivanja Instituta, te ciljevima i programom rada ove naučno-istraživačke institucije, kao i sa najznačajnijim projektima koje je realizirao Institut u posljednjih nekoliko godina.

 

Direktor Instituta "Ibn Sina", također, je izrazio zahvalnost na saradnji fakultetima koji su realizirali zajedničke naučne projekte sa Institutom te iskazao spremnost za proširivanje međusobne saradnje.

Rektor Sarajevskog univerziteta, dr. Čaklovica zahvalio se direktoru Instituta "Ibn Sina" na posjeti, te u nastavku kazao: " Poznajem Institut "Ibn Sina" i redovno pratim njegovu izdavačku djelatnost." On se, također, zahvalio na objavljivanju Hafizova Divana i Perzijsko-bosanskog rječnika. Na kraju sastanka, dr. Čaklovica je predložio da Institut "Ibn Sina" uzme učešće u održavanju međunarodnog seminara posvećenog obilježavanju 15'ogodišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

sastanak_direktora_instituta_rektorom