1U petak, 01.12.2017., s početkom u 18 sati, u prostorijama Bunjevačke matice u Subotici održana je promocija knjige dr. Midhata Spahića „Bosanska kraljevina sredinom XV vijeka, kralj Stjepan Tomaš". Promociju su organizirali izdavači ovoga djela, Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Naučnoistraživački institut „Ibn Sina" iz Sarajeva te, subotički domaćini Udruga Bošnjaka Vojvodine.


دPrisutnima su se na počektu programa kratkim pozdravnim govorima dobrodošlice obratili gospoda Matrko Marjanušić, potpredsjednik Bunjevačke matice i Teufik Isaković, predsjednik Udruge Bošnjaka Vojvodine.
O knjizi su govorili prof.dr. Salih Jalimam (Univerzitet u Zenici) i prof.dr. Senaid Hadžić (Univerzitet u Tuzli) te autor, prof.dr. Midhat Spahić.
Prof.dr. Sead Berberović, predjsendik Bošnjačke nacionlane zajednice Hrvatske predstavio je ovu udrugu i govorio o njihovim projektima, dok je Institut „Ibn Sina" iz Sarajeva predstavio Nermin Hodžić, pomočnik dirketora za međunarodnu saradnju, koji je i moderirao promociju.
U nastavku možete pogledati kompletan snimak ove promocije kojoj su prisustvovali predstavnici više nacionalnih manjina iz Subotice, grada kulturne, etničke i religijske raznolikosti.

 

2345