Naučnoistraživački institut u Sarajevu u čast čuvenoga iranskog filozofa, liječnika i naučnika čije ime i nosi, odlučio je ustanoviti  Godišnju naučnu nagradu „Ibn Sina“. Ovom nagradom želimo potaknuti i podržati bosanskohercegovačke autore, naučne istraživače i studente postdiplomskih studija. Nagrada se dodjeljuje za naučni rad, studiju ili magistarsku/doktorsku tezu, i to iz jednog od tri polja:

Islamska filozofija,
Komparativna filozofija – uporedno proučavanje islamske i zapadne filozofije,
Znanost i etika

Nagrada uključuje novčani iznos od 5000 KM (pet hiljada KM) i plaketu.

Pozivamo sve zainteresirane autore, istraživače, profesore i studente da nam dostave sažetke i/ili integralne tekstove svojih radova koje su napisali i/ili objavili u prethodne dvije godine. Radove je moguće dostaviti u tiskanoj formi, dirketno ili putem pošte na adresu Instituta, ali i u elektronskoj formi putem elektrosnke pošte. Obavezno naznačiti Za Godišnju nagradu „Ibn Sina“. Neophodno je uz rad poslati osobne podatke i kratku biografiju, uz e-mail adresu i broj telefona.

Rok za prijave i slanje radova je 15.01.2016. godine, a prispjele radove će pregledati i nagrađeni rad izabrati poseban naučno-stručni žiri Instituta.
Uručenje nagrade bit će upriličeno na prigodnoj manifestaciji, uz prisustvo predstavnika akademske i kulturne javnosti.
Adresa Instituta: Naučnositraživački institut „Ibn Sina“, ul. Potok 24, 71000 Sarajevo
E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 

Direktor Instituta „Ibn Sina“
Dr. Rouhollah Ghaderi Kangavari