IMG 20211111 181413 122Dana, 11. novembra, delegacija Naučnoistraživačkog instituta Ibn Sina Sarajevo posjetila je biblioteku Doma kulture u Hrasnici. Delegaciju je predvodio direktor g-din Abbasi Valadi, a u njegovoj pratnji su bili Mubina Moker i Edis Salihović. Delegaciju je dočekao i primio direktor Doma kulture g-din Enes Bešović.
Direktor Abbasi Valadi je, u ime Instituta, poklonio biblioteci sva izdanja časopisa „Znakovi vremena” kao i najznačajnija izdanja Instituta Ibn Sina.

U veoma otvorenom i konstruktivnom razgovoru dogovoreni su budući oblici saradnje Instituta “Ibn Sina” i Doma kulture Hrasnica, kao što je organizovanje zajedničkih okruglih stolova i tribina, te saradnja u časopisu Znakovi vremena.
Direktor Instituta, g-din Abbasi Valadi, pozvao je direktora Doma kulture Hrasnica, g-dina Enesa Bešovića da u najskorije vrijeme posjeti Institut.
Direktor Doma kulture Hrasnica, g-din Enes Bešović, upriličio je ovom prilikom i susret delegacije Instituta s mladim perspektivnim piscem, Farisom Šačićem