Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

In memoriam: prof. Hadžem Hajdarević (18. 7. 1956. – 4. 12. 2023.)

Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un

U ovim gorkim danima, kada vijesti o ubijanju stotina i hiljada bespomoćnih muškaraca, žena i djece u Gazi svakodnevno nanose bol na srce svakog slobodnog čovjeka, vijest o smrti dragog profesora Hadžema Hajdarevića bijaše tuga nad tugama. Povodom gubitka ovog poznatog književnika, Naučnoistraživački institut “Ibn Sinaˮ iskazuje svoje duboko saučešće naučnoj i akademskoj zajednici Bosne i Hercegovine, te svim čitaocima i poštovaocima djela ovog mudrog naučnika. Neka mu Uzvišeni Gospodar oprosti, uzme ga u okrilje Svoje milosti i podari mu visoke deredže džennetske, a njegovoj poštovanoj porodici sabura i veliku nagradu.

Uspomena na njegovu iskrenu saradnju s ovim institutom, posebno na njegov kontinuiran i iskren trud u prepjevu stihova Ilahiname, nikada neće biti zaboravljena. Ovoj instituciji pripala je čast što se mogla okoristiti znanjem uvaženog profesora.

Vedro lice, skromnost i lijep ahlak bile su njegove najočiglednije moralne osobine koje iz sjećanja njegovih saradnika na Institutu “Ibn Sinaˮ nikada neće biti izbrisane.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *