Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Delegacija Instituta „Ibn Sina“ posjetila Fakultet islamskih nauka Sarajevo

Delegacija Instituta „Ibn Sina“ predvođena direktorom g-dinom Mohammadom Abbasijem je u srijedu 23. marta 2022. posjetila Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu gdje je srdačno primljena od dekana ove visokoškolske ustanove prof. dr.  Zuhdije Hasanovića. Sastanku su uz dekana prof. Hasanovića prisustvovali i prof. dr. Almir Fatić i  doc. dr. Nedim Begović, prodekan za kvalitet.

Dekan Hasanović je direktora Instituta „Ibn Sina“ upoznao sa istorijatom FIN-a te aktivnostima na magistarskom i doktorskom studiju, te istakao kako se aktivnosti sa popuštanjem pandemijskih mjera polahko vraćaju u normalu.

G-din Mohammad Abbasi je upoznao prof. Hasanovića sa aktivnostima novoformiranog Studentskog kluba Instituta. Istaknuta je potreba uspostave saradnje sa Klubom knjige koji djeluje u okviru FIN-a te realizacije zajedničkih okruglih stolova i razmjene mišljenja članova ovih studentskih klubova.

Također je dogovorena saradnja vezano za organiziranje zajedničkih okruglih stolova i naučnih konferencija.

Uz direktora Instituta „Ibn Sina“, g-dina Mohammada Abbasija u delegaciji su bili zamjenik direktora g-din Hamed Zabihi i dr. Mubina Moker.

Tags: