Ibn Sina – Naučnoistraživački institut Sarajevo

Ibn-Sina-logo

Ibn Sina

Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Ibn Sina
Naučnoistraživački institut, Sarajevo

Centar za balkanološke studije organizirao prijem za medijske radnike i mlade javno angažirane intelektualce

Centar za balkanološke studije Naučnoistraživačkog Instituta Ibn Sina organizirao je prijem za ugledne bosanskohercegovačke novinare, urednike, direktore medija, te  angažirane mlade intelektualce.

Nakon obilaska velikog amfiteatra Instituta “Ibn Sina”, upriličen je ručak za goste, koji su međusobno razmjenjivali mišljenja o aktulenoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu. Prisutni su upoznati sa djelovanjem Centra za balkanološke studije, te ostalim aktivnostima Instituta.

U drugom dijelu posjete, prisutni su nastavili druženje u malom amfiteatru Instituta, u kojem se nalazi i biblioteka čiji fond iznosi čak preko 7.000 različitih publikacija. Tokom razgovora koji je uslijedio nakon toga, novinar Sanadin Voloder je prisutnima opisao svoja iskustva koja je stekao pri posjeti Iranu prethodnog mjeseca, a u organizaciji Instituta “Ibn Sina”. Voloder je istakao kako je njegova percepcija Irana nakon posjete značajno drugačija u odnosu na raniju sliku koju je stekao kroz lažne informacije u medijima. Među prisutnima je bilo još nekoliko pojedinaca koji su u prethodnom periodu posjetili Iran, te koji se slažu sa zapažanjima koje je predočio Voloder.

Ova i slične aktivnosti pokazuju opredijeljenost Centra za balkanološke studije da okuplja istaknute novinare, istraživače i intelektualce, koji svojim javnim angažmanom nastoje biti korektiv društveno-političke svakodnevnice u Bosni i Hercegovini.

Tags:

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *